HOME STANDPLAATSEN OMGEVING ROUTEBESCHRIJVING LINKS CONTACT

Plattegrond

Camperplaats Turfstee - Plattegrond

 

Camperpark Turfstee is met zijn 88 are gelegen aan de Turfweg in het dorpje Blijham, in de gemeente Bellingwedde, ongeveer 45 km ten oosten van de stad Groningen.
Het is tevens mogelijk om vanaf Camperpark Turfstee een bezoekje te brengen aan onze oosterburen in Duitsland. Binnen 20 minuten bent u namelijk bij de grensovergang in Nieuweschans.

Camperpark Turfstee dankt haar naam aan de winning van turf. Turf is afgegraven en gedroogd veen en ontstaat door het afsterven van plantenresten in de bodem. Dit Turf werd in de zestiende eeuw in de regio van Blijham en Bellingwolde grootschalig gewonnen en veelal gebruikt als brandstof voor o.a. kachels in huizen. Het winnen van turf uit de grond destijds werd ook wel turfsteken genoemd. Tegenwoordig wordt er echter geen turf meer op grote schaal gestoken, maar het is nog altijd terug te vinden in de bodem van deze regio.

Camperpark Turfstee heeft maar liefst 55 mooie, ruime verharde standplaatsen en zijn allen voorzien van een 6 Ampère elektra-aansluiting. Op het terrein is tevens een toiletgebouw aanwezig met wasruimtes en toiletten.