HOME PITCHES SURROUNDINGS ROUTE DESCRIPTION LINKS CONTACT

record aantal campers verkocht

Geplaatst op: 23-07-2014 om 12:11 uur

De opmars van campers in Nederland lijkt niet te stuiten, vooral door een groeiende vraag bij welgestelde pensionado's.

Volgens brancheorganisatie Bovag groeit het park kampeerauto's dit jaar tot een recordaantal van meer dan 90.000. In 2016 zijn dat er naar verwachting meer dan 100.000.

Nu rijden er ongeveer 88.600 campers in ons land rond, in 2009 waren dat er nog geen 60.000. Tom Huyskens van Bovag schrijft de groei toe aan de toenemende vergrijzing.

"Senioren die wat te makken hebben, zijn de typische doelgroep. We zien steeds vaker dat deze mensen na hun werkzame leven een camper aanschaffen en gaan genieten van hun vrije tijd. Ze hebben een camper voor de deur en kunnen weg wanneer ze willen. Ze hebben hun schaapjes op het droge en trekken door heel Europa'', vertelt de zegsman.

Vooral tweedehands campers zijn gewild. In de eerste helft van dit jaar werden er 3.109 gebruikte exemplaren verkocht, een groei van 13 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het aantal verkochte nieuwe kampeerauto's kwam in het eerste halfjaar uit op 828. Dat waren er 1,3 procent minder dan een jaar eerder.

De populariteit van de kampeerauto blijkt ook uit de sterke groei van het aantal leden van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC), inmiddels Europa’s grootste club van camperliefhebbers. Vorig jaar juni telde de vereniging nog 27.777 leden, inmiddels zijn dat er 31.227, een plus van 12 procent.

De verkoop van nieuwe caravans in Nederland, waar al jaren de klad in zit, is in de eerste helft van dit jaar opnieuw gedaald. Tot en met juni dit jaar werden er 3736 verkocht, 6,3 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

bron: nu.nl